histoire du roannay

1867

Het prille begin van Francorchamps …

De ontwikkeling van het dorp Francorchamps begon vanaf 1867, het jaar waarin de spoorlijn Spa-Stavelot-Gouvy in gebruik werd genomen.

Het was echter pas in het begin van de jaren 1920, met de oprichting van het circuit, dat Francorchamps zich volledig ontbolsterde en wereldwijde naam en faam verwierf ...

hostellerie du roannay

1926

Bijna 100 jaar terug in de tijd

Om de geschiedenis van de Hostellerie du Roannay te kennen, moeten we teruggaan tot 1926.

In die tijd was het oorspronkelijke gebouw bestemd voor de smederij en de ijzerhandel. Het werd vervolgens door de eigenaars, de familie Aubinet-Solheid, omgebouwd tot een hotel om toeristen en bezoekers van het circuit te ontvangen.

historique-2021

2021

In 2021

In 2021 sloegen de groepen Gehlen en Unibox de handen in elkaar om het hotel te kopen en het een complete make-over te geven.

De familie Aubinet, die nog steeds de leiding had over de Hostellerie du Roannay en op zoek was naar een koper, was blij te weten dat het gebouw als hotel gebruikt zou blijven worden en dat er een ambitieus project zou komen.

2022

In 2022

De werkzaamheden begonnen in 2021 en duurden tot de zomer van 2022.

Het legendarische etablissement, dat de status van viersterrenhotel ambieert, beschikt over zestien kamers, waaronder zes luxe suites, een wellnessruimte met een behandelings- en massagecabine, een evenementenzaal en een gastronomisch restaurant.

Sources : www.sparealites.be & verschillende getuigenissen
© Photo historique : www.sparealites.be / Carte postale : 1930 : l’hôtel du Roannay