U overnacht in Le Roannay en wilt
de pareltjes van onze streek ontdekken?

Tussen natuur, stad en folklore zal u niet kunnen weerstaan aan de charme van de groene en vredige landschappen van de Ardennen of de folkloristische en culturele rijkdom van onze mooie streek. Met een groep, met klanten of collega’s voor een teambuilding, maar ook met uw gezin, vrienden of partner … In Stavelot en de regio Francorchamps is er voor elk wat wils!

Het circuit van Spa-Francorchamps

In het hart van de groene Ardennen, en op slechts 800 m van Le Roannay, ontvangt het circuit van Spa-Francorchamps u het hele seizoen door voor tal van motorsportevenementen.

Dit mythische circuit, dat door vele coureurs uit de hele wereld is uitgeroepen tot het mooiste circuit ter wereld, wordt gewaardeerd en bewonderd om zijn glooiende traject en snelle bochten.

Elk jaar strijken piloten en bezoekers uit de hele wereld neer voor de vele wedstrijden op het circuit: de beroemde Grand Prix Formule 1 van België, maar ook de 6 uur van Spa, de Spa Summer Classic, de FunCup en de populaire 24 uur van Spa. In Spa wordt er niet alleen op vier maar ook op twee wielen geracet, en dan hebben we het nog niet gehad over de vele andere evenementen die de kalender van het circuit zowel door de week als in het weekend vullen.

Stavelot , waar folklore, erfgoed en cultuur samenkomen

Francorchamps behoort tot het stadje Stavelot, bekend om zijn majestueuze abdij en om zijn plaatselijke folklore. Stavelot is een charmante en rustgevende plek, waar er toch heel wat te beleven valt!

Het stadje ademt folklore en cultureel erfgoed uit, waardoor er het hele jaar door een gezellige en feestelijke sfeer heerst.

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de abdij van Stavelot, een van de trekpleisters van het erfgoed van Stavelot. Tussen rondleidingen en archeologische opgravingen door, kunt u ook een bezoek brengen aan de drie musea en deelnemen aan de talrijke tijdelijke tentoonstellingen over verschillende thema’s.

In Stavelot vindt ook een van de beroemdste carnavalsfeesten van België plaats: de “Laetare des Blancs Moussis”.

Het natuurpark van de Hoge Venen

Op minder dan 20 minuten van het hotel Le Roannay kunt u het natuurpark van de Hoge Venen ontdekken en bezoeken, het grootste natuurreservaat van België!

Met bijna 5.000 hectare weelderige, ongerepte natuur is het park een waar walhalla voor wandelliefhebbers. U kunt er genieten van lange, rustige wandelingen midden in de natuur, door een groene omgeving en adembenemende landschappen.

Een adembenemende natuur die leeft op het ritme van de seizoenen en u betovert met prachtige vergezichten en schitterende landschappen.

Neem de tijd om te wandelen over de paden en de vlonders van dit natuurreservaat en geniet van de rijkdom die deze beschermde omgeving te bieden heeft.

Meer over Francorchamps, Stavelot en omgeving

Regio Fotogalerij