Onze Chef Mathieu in de kijker in La Route Étoilée op RTL

Op 31 augustus had onze Chef Mathieu Vande Velde de eer om de allereerste gast te zijn van het programma La Route Étoilée , uitgezonden op RTL en gepresenteerd door Ludovic Daxhelet.

Meegevoerd naar Bouillon, aan de oevers van de Semois, nam de Chef deel aan verschillende uitdagingen voordat hij de ultieme proef aanging : de Semois-forel omtoveren tot een gerecht dat een sterrenrestaurant waardig is… en dat in slechts 25 minuten!

Om de uitdaging aan te gaan, bedacht hij een geïnspireerd en gedurfd bord met:

  • forel gemarineerd in olijfolie en citroensap,

     

  • courgette, wilde pruimen en frambozen,

     

  • beurre blanc saus met moerasspirea en tabak.

Een verfijnd gerecht, waarvan zowel de presentatie als de smaken indruk maakten en dat unaniem werd geprezen door de jury bestaande uit Lola (communicatieverantwoordelijke van het Pays de Bouillon), Thierry Renard (viskweker) en forensisch arts Philippe Boxho.

Een bijzonder moment, tussen authenticiteit en creativiteit, dat het talent van onze Sterrenchef en zijn kunst om streekproducten te verheerlijken in de schijnwerpers zet.

> Bekijk de uitzending  

Fotocredit : RTL TVI