Op 31 augustus had onze Chef Mathieu Vande Velde de eer om de allereerste gast te zijn van het programma La Route Étoilée , uitgezonden op RTL en gepresenteerd door Ludovic Daxhelet.
Meegevoerd naar Bouillon, aan de oevers van de Semois, nam de Chef deel aan verschillende uitdagingen voordat hij de ultieme proef aanging : de Semois-forel omtoveren tot een gerecht dat een sterrenrestaurant waardig is… en dat in slechts 25 minuten!
Om de uitdaging aan te gaan, bedacht hij een geïnspireerd en gedurfd bord met:
- forel gemarineerd in olijfolie en citroensap,
- courgette, wilde pruimen en frambozen,
- beurre blanc saus met moerasspirea en tabak.
Een verfijnd gerecht, waarvan zowel de presentatie als de smaken indruk maakten en dat unaniem werd geprezen door de jury bestaande uit Lola (communicatieverantwoordelijke van het Pays de Bouillon), Thierry Renard (viskweker) en forensisch arts Philippe Boxho.
Een bijzonder moment, tussen authenticiteit en creativiteit, dat het talent van onze Sterrenchef en zijn kunst om streekproducten te verheerlijken in de schijnwerpers zet.
Fotocredit : RTL TVI
Related Posts
Onze Chef Mathieu in de kijker in La Route Étoilée op RTL
Op 31 augustus had onze Chef Mathieu Vande Velde de eer om de allereerste gast te zijn van het programma La Route Étoilée ,...
14/09 : Rooftop Combes Avond – VERJAARDAGSSEDITIE
Le Roannay viert zijn 2e verjaardag! Kom het met ons vieren op een Rooftop Combes avond vol verrassingen ! Ons Rooftop...
Een uitzonderlijk gastronomisch uitje !
Met de komst van de mooie lentedagen is dit het ideale moment om uzelf een uitje te gunnen dat in het teken staat van...
Uitreiking Michelin Gids Belux 2024
Maandag 26 februari vond de ceremonie van de MICHELIN Gids Belux 2024 plaats in Antwerpen. We zijn verheugd te kunnen...
Brasserie Welcome maakt zich klaar voor de winter
De Food-kaart van de brasserie van hotel Le Roanny verwent u de komende maanden met overheerlijke comfort food. Kom zelf onze...
Le Roannay op de Epicuriales in Luik !
Van 5 tot 9 juni vind je ons team in het hart van het Parc de la Boverie, voor een niet te missen gastronomisch evenement : de...
Sinds eind januari, verhuist onze bar & brasserie een paar meter verder… naar het hart van het Roannay hotel! Het...
Beleef een uitzonderlijke gastronomische avond! Tijdens een exclusieve avond staat het Iberisch varken centraal – in al zijn...
15,5/20 in de Gault & Millau 2026 Gids
We zijn trots om aan te kondigen dat Gault & Millau opnieuw zijn vertrouwen in ons heeft bevestigd door ons opnieuw deze...