Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische restaurant werd voor het eerst opgenomen in de beroemde gids, met een schitterende score van 15/20 en drie koksmutsen !
Slechts twee maanden na de opening zijn we bijzonder trots op deze fantastische beloning voor het hele team dat zich elke dag met hart en ziel inzet, onder het goedkeurend oog van chef-koks Mathieu Vande Velde en David Martin !
” Net voor de honderdste verjaardag is dit mythische hotel-restaurant vlakbij dat bekende circuit in de Ardennen grondig gerestaureerd. Naast het luxueuze hotel werd er een restaurant geopend met aan het stuur niemand minder dan David Martin, die het restaurant snel naar de hogere echelons van de gastronomie heeft gebracht. Zijn rechterhand is Mathieu Vande Velde, zijn vroegere executive chef en rechterhand in La Paix. Samen brengen ze gerechten die afgestemd zijn op deze tijd maar hun wortels hebben in de regio. Deze jonge chef, gekend van de televisie, heeft het talent om de keuken van zijn mentor te vertalen in gastronomische gerechten die technisch perfect bereid zijn en respectvol zijn voor het product. In alle gerechten staat het product op de voorgrond. Zo wordt de Ardense ham gebruikt in een rokerig smakende mousse die geserveerd wordt met gecompresseerde varkensoren en een brioche met reuzel. De soufflé van forel uit Ondenval komt op het bord met een fantastische crème van oester en dille. De Bretoense kreeft wordt op het hout gebakken terwijl de poten rauw geserveerd worden. Een gerecht dat getuigt van een culinair genie. Deze plek heeft zich heel snel op de gastronomische kaart gezet wat hen meteen drie koksmutsen oplevert! “
Bron : Gault&Millau 2023
Related Posts
Welcome Party “VERJAARDAGEDITIE” – 29 september vanaf 19.00 uur
Een jaar geleden heropende de Roannay haar deuren na een jaar van bouwen en een complete transformatie… We willen deze...
Kooklessen met Chef Mathieu Vande Velde
Chef Mathieu Vande Velde ontvangt u regelmatig op een gastronomische kookles ! Op het programma, de creatie van een 3-gangen...
Stap in de schoenen van een piloot en voel de adrenaline van een race in onze nieuwe rijsimulator! En met de beelden van...
We zijn op zoek naar nieuw personeel om onze teams te versterken. GASTRONOMISCH STERRENRESTAURANT : Server ...
Uitreiking Michelin Gids Belux 2024
Maandag 26 februari vond de ceremonie van de MICHELIN Gids Belux 2024 plaats in Antwerpen. We zijn verheugd te kunnen...
20 februari: 4 handen diner Roannay X Baci
Op 20 februari verwelkomen we met veel plezier Chef Maxence Louis van Baci in Luik en zijn team voor een uitzonderlijk 4...
Het Roannay-team bij Dinner in the Sky
We nodigen u uit op 5 juni voor een buitengewone culinaire ervaring op het Domaine de la Bataille de Waterloo : Dinner in the...
SOLD OUT • 25 november vanaf 18u – Les Samedis des Combes
[ SOLD OUT ] Onze ontvangstruimte “Les Combes” heet u welkom voor het eerste evenement van het seizoen. Kom naar...
Bruno Paillard x Roannay: 10 juli
*Exclusief evenement* Kom proeven van de uitzonderlijke gastronomische keuken van chef Mathieu Vande Velde, versterkt door de...
Nieuwjaarsfeest – 31 december vanaf 22u
Beleef de magie van oudejaarsavond in Francorchamps! Sluit je bij ons aan voor een onvergetelijk nieuwjaarsfeest in Le...
Een Michelinster en titel ‘Jonge Chef van het Jaar’
Op maandag 13 maart stelde Michelin zijn nieuwe Michelingids 2023 voor België en Luxemburg voor. Ons gastronomisch restaurant...
Beleef een uitzonderlijke gastronomische ervaring waarbij elke hap je naar het hart van de oceaan brengt. Voor deze exclusieve...
Ontdek onze online geschenkbonnen!
Verras uw geliefden met een onvergetelijke ervaring in Le Roannay! U kunt kiezen voor een van onze geschenkpakketten...
15/20 in de Gault&Millau, een schitterende beloning …
Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische...
Nieuwe gastronomische formules
Chef Mathieu Vande Velde en zijn team bieden u vanaf nu nieuwe menuformules aan! ★ Ontdekkingsformule – 59€/pers. Een...
Geniet van een unieke en smakelijke gastronomische ervaring met een menu gewijd aan de zwarte diamant van de keuken: de...
Rooftop Combes avonden – 19 oktober
Het concept: een feestelijke avond met DJ set in onze “𝐿𝑒𝑠 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑒𝑠” zaal en op het prachtige Rooftop terras!...
Nog op zoek naar een cadeau om je geliefden een plezier te doen? Geef ze een onvergetelijke ervaring met onze cadeaubonnen!...
NIEUW: Luchtdoop met sterrenmenu – met Heli and Co
Trakteer uzelf op een buitengewone ervaring: een luchtdoop in een helikopter, gevolgd door een overheerlijk sterrenmenu in ons...
13 maart : 4 handen diner Chef Mathieu Vande Velde X Bernard Aubinet
Gezien het succes van onze uitzonderlijke 4 handen diner met Chef Maxence Louis van Baci in Luik en zijn team, zijn we zeer...