Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische restaurant werd voor het eerst opgenomen in de beroemde gids, met een schitterende score van 15/20 en drie koksmutsen !
Slechts twee maanden na de opening zijn we bijzonder trots op deze fantastische beloning voor het hele team dat zich elke dag met hart en ziel inzet, onder het goedkeurend oog van chef-koks Mathieu Vande Velde en David Martin !
” Net voor de honderdste verjaardag is dit mythische hotel-restaurant vlakbij dat bekende circuit in de Ardennen grondig gerestaureerd. Naast het luxueuze hotel werd er een restaurant geopend met aan het stuur niemand minder dan David Martin, die het restaurant snel naar de hogere echelons van de gastronomie heeft gebracht. Zijn rechterhand is Mathieu Vande Velde, zijn vroegere executive chef en rechterhand in La Paix. Samen brengen ze gerechten die afgestemd zijn op deze tijd maar hun wortels hebben in de regio. Deze jonge chef, gekend van de televisie, heeft het talent om de keuken van zijn mentor te vertalen in gastronomische gerechten die technisch perfect bereid zijn en respectvol zijn voor het product. In alle gerechten staat het product op de voorgrond. Zo wordt de Ardense ham gebruikt in een rokerig smakende mousse die geserveerd wordt met gecompresseerde varkensoren en een brioche met reuzel. De soufflé van forel uit Ondenval komt op het bord met een fantastische crème van oester en dille. De Bretoense kreeft wordt op het hout gebakken terwijl de poten rauw geserveerd worden. Een gerecht dat getuigt van een culinair genie. Deze plek heeft zich heel snel op de gastronomische kaart gezet wat hen meteen drie koksmutsen oplevert! “
Bron : Gault&Millau 2023
Related Posts
13 maart – Wagyu rundvlees menu
Geniet van een uitzonderlijke gastronomische ervaring, met een heerlijk menu met Wagyu rundvlees, oorspronkelijk uit Japan,...
Uitreiking Michelin Gids Belux 2024
Maandag 26 februari vond de ceremonie van de MICHELIN Gids Belux 2024 plaats in Antwerpen. We zijn verheugd te kunnen...
27 november – Wildmenu in het restaurant
Geniet van een uitzonderlijke avond vol herfstsmaken! Aanstaande woensdag 27 november biedt ons restaurant een exclusieve...
Gaëtan Vigneron op een signeersessie in Le Roannay op 25/07
Fans van motorsport en sensatiezoekers, dit is het evenement voor jullie! SAVE THE DATE!!! Signeersessie met Gaëten Vigneron...
SOLD OUT • 25 november vanaf 18u – Les Samedis des Combes
[ SOLD OUT ] Onze ontvangstruimte “Les Combes” heet u welkom voor het eerste evenement van het seizoen. Kom naar...
Geniet van een unieke en smakelijke gastronomische ervaring met een menu gewijd aan de zwarte diamant van de keuken: de...
20 februari: 4 handen diner Roannay X Baci
Op 20 februari verwelkomen we met veel plezier Chef Maxence Louis van Baci in Luik en zijn team voor een uitzonderlijk 4...
Ons hotel zal openen op 24 augustus
Hotel Le Roannay ligt in het hart van het charmante dorpje Francorchamps, op een uitzonderlijke ligging op slechts 800 meter...
Nog tot en met 19 oktober verwelkomt onze bar “Welcome – Drink & Food” u met een unieke Happy Hour-actie op al...
Le Roannay bekroond met 15,5/20 door Gault & Millau
De prijsuitreiking voor de Gault & Millau 2024 vond plaats op 27 november 2023. Ons gastronomische restaurant kreeg een...
Rooftop Combes avonden – 19 oktober
Het concept: een feestelijke avond met DJ set in onze “𝐿𝑒𝑠 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑒𝑠” zaal en op het prachtige Rooftop terras!...
Bruno Paillard x Roannay: 10 juli
*Exclusief evenement* Kom proeven van de uitzonderlijke gastronomische keuken van chef Mathieu Vande Velde, versterkt door de...
Opening van de “Welcome – Drink & Food” – 20 juli vanaf 17u
Le Welcome – Drink & Food, de verfijnde en gezellige bar en brasserie opent zijn deuren vanaf deze woensdag 20 juli...
Stap in de schoenen van een piloot en voel de adrenaline van een race in onze nieuwe rijsimulator! En met de beelden van...
Nieuwjaarsfeest – 31 december vanaf 22u
Beleef de magie van oudejaarsavond in Francorchamps! Sluit je bij ons aan voor een onvergetelijk nieuwjaarsfeest in Le...
Donderdag 28 november – Discar Premium party
Kom naar Le Roannay voor een chique en feestelijke avond op donderdag 28 november vanaf 18.30 uur, in samenwerking met Discar...
13 maart : 4 handen diner Chef Mathieu Vande Velde X Bernard Aubinet
Gezien het succes van onze uitzonderlijke 4 handen diner met Chef Maxence Louis van Baci in Luik en zijn team, zijn we zeer...
15/20 in de Gault&Millau, een schitterende beloning …
Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische...
’s Ochtends al trek in culinaire verwennerijen? Onze ontbijtmogelijkheden zullen u zeker en vast niet teleurstellen. Maak uw...
Stéphanie provinciale finaliste – Sommelier van het Jaar 2025!
Een paar weken geleden stond onze sommelier Stéphanie Noël op de shortlist voor de prijs “Sommelier van het jaar 2025”! We...