15/20 in de Gault&Millau, een schitterende beloning …

Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische restaurant werd voor het eerst opgenomen in de beroemde gids, met een schitterende score van 15/20 en drie koksmutsen !

Slechts twee maanden na de opening zijn we bijzonder trots op deze fantastische beloning voor het hele team dat zich elke dag met hart en ziel inzet, onder het goedkeurend oog van chef-koks Mathieu Vande Velde en David Martin !

 

” Net voor de honderdste verjaardag is dit mythische hotel-restaurant vlakbij dat bekende circuit in de Ardennen grondig gerestaureerd. Naast het luxueuze hotel werd er een restaurant geopend met aan het stuur niemand minder dan David Martin, die het restaurant snel naar de hogere echelons van de gastronomie heeft gebracht. Zijn rechterhand is Mathieu Vande Velde, zijn vroegere executive chef en rechterhand in La Paix. Samen brengen ze gerechten die afgestemd zijn op deze tijd maar hun wortels hebben in de regio. Deze jonge chef, gekend van de televisie, heeft het talent om de keuken van zijn mentor te vertalen in gastronomische gerechten die technisch perfect bereid zijn en respectvol zijn voor het product. In alle gerechten staat het product op de voorgrond. Zo wordt de Ardense ham gebruikt in een rokerig smakende mousse die geserveerd wordt met gecompresseerde varkensoren en een brioche met reuzel. De soufflé van forel uit Ondenval komt op het bord met een fantastische crème van oester en dille. De Bretoense kreeft wordt op het hout gebakken terwijl de poten rauw geserveerd worden. Een gerecht dat getuigt van een culinair genie. Deze plek heeft zich heel snel op de gastronomische kaart gezet wat hen meteen drie koksmutsen oplevert! “

Bron : Gault&Millau 2023

> Voor meer informatie