Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische restaurant werd voor het eerst opgenomen in de beroemde gids, met een schitterende score van 15/20 en drie koksmutsen !
Slechts twee maanden na de opening zijn we bijzonder trots op deze fantastische beloning voor het hele team dat zich elke dag met hart en ziel inzet, onder het goedkeurend oog van chef-koks Mathieu Vande Velde en David Martin !
” Net voor de honderdste verjaardag is dit mythische hotel-restaurant vlakbij dat bekende circuit in de Ardennen grondig gerestaureerd. Naast het luxueuze hotel werd er een restaurant geopend met aan het stuur niemand minder dan David Martin, die het restaurant snel naar de hogere echelons van de gastronomie heeft gebracht. Zijn rechterhand is Mathieu Vande Velde, zijn vroegere executive chef en rechterhand in La Paix. Samen brengen ze gerechten die afgestemd zijn op deze tijd maar hun wortels hebben in de regio. Deze jonge chef, gekend van de televisie, heeft het talent om de keuken van zijn mentor te vertalen in gastronomische gerechten die technisch perfect bereid zijn en respectvol zijn voor het product. In alle gerechten staat het product op de voorgrond. Zo wordt de Ardense ham gebruikt in een rokerig smakende mousse die geserveerd wordt met gecompresseerde varkensoren en een brioche met reuzel. De soufflé van forel uit Ondenval komt op het bord met een fantastische crème van oester en dille. De Bretoense kreeft wordt op het hout gebakken terwijl de poten rauw geserveerd worden. Een gerecht dat getuigt van een culinair genie. Deze plek heeft zich heel snel op de gastronomische kaart gezet wat hen meteen drie koksmutsen oplevert! “
Bron : Gault&Millau 2023
Related Posts
Ontdek onze online geschenkbonnen!
Verras uw geliefden met een onvergetelijke ervaring in Le Roannay! U kunt kiezen voor een van onze geschenkpakketten...
Uitreiking Michelin Gids Belux 2024
Maandag 26 februari vond de ceremonie van de MICHELIN Gids Belux 2024 plaats in Antwerpen. We zijn verheugd te kunnen...
Nog tot en met 19 oktober verwelkomt onze bar “Welcome – Drink & Food” u met een unieke Happy Hour-actie op al...
’s Ochtends al trek in culinaire verwennerijen? Onze ontbijtmogelijkheden zullen u zeker en vast niet teleurstellen. Maak uw...
Donderdag 28 november – Discar Premium party
Kom naar Le Roannay voor een chique en feestelijke avond op donderdag 28 november vanaf 18.30 uur, in samenwerking met Discar...
Kooklessen met Chef Mathieu Vande Velde
Een of twee zondagavonden per maand ontvangt Chef Mathieu Vande Velde u voor een gastronomische kookles ! Op het programma, de...
Le Roannay bekroond met 15,5/20 door Gault & Millau
De prijsuitreiking voor de Gault & Millau 2024 vond plaats op 27 november 2023. Ons gastronomische restaurant kreeg een...
Take Away Kerstmenu – 24 december
Wilt u kerst vieren in het comfort van uw eigen huis zonder uren in de keuken te staan? Chef-kok Mathieu Vande Velde en...
Bruno Paillard x Roannay: 10 juli
*Exclusief evenement* Kom proeven van de uitzonderlijke gastronomische keuken van chef Mathieu Vande Velde, versterkt door de...
Ons hotel zal openen op 24 augustus
Hotel Le Roannay ligt in het hart van het charmante dorpje Francorchamps, op een uitzonderlijke ligging op slechts 800 meter...
NIEUW: Luchtdoop met sterrenmenu – met Heli and Co
Trakteer uzelf op een buitengewone ervaring: een luchtdoop in een helikopter, gevolgd door een overheerlijk sterrenmenu in ons...
Majestueuze en gastronomisch feestdagen …
Onze Ardennen staan bekend om de schoonheid van hun idyllische landschappen. En met de kleuren van de winter ziet het er...
Een Michelinster en titel ‘Jonge Chef van het Jaar’
Op maandag 13 maart stelde Michelin zijn nieuwe Michelingids 2023 voor België en Luxemburg voor. Ons gastronomisch restaurant...
Een verblijf in het teken van gastronomie en ontdekkingen
Trakteer uzelf op een gastronomisch verblijf aan de voet van de Ardennen, perfect om te herbronnen, heerlijke gerechten te...
15/20 in de Gault&Millau, een schitterende beloning …
Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische...
We zijn op zoek naar nieuw personeel om onze teams te versterken. GASTRONOMISCH STERRENRESTAURANT : Server ...
Welcome Party “VERJAARDAGEDITIE” – 29 september vanaf 19.00 uur
Een jaar geleden heropende de Roannay haar deuren na een jaar van bouwen en een complete transformatie… We willen deze...
Stap in de schoenen van een piloot en voel de adrenaline van een race in onze nieuwe rijsimulator! En met de beelden van...
SOLD OUT • 25 november vanaf 18u – Les Samedis des Combes
[ SOLD OUT ] Onze ontvangstruimte “Les Combes” heet u welkom voor het eerste evenement van het seizoen. Kom naar...
13 maart : 4 handen diner Chef Mathieu Vande Velde X Bernard Aubinet
Gezien het succes van onze uitzonderlijke 4 handen diner met Chef Maxence Louis van Baci in Luik en zijn team, zijn we zeer...