De prijsuitreiking voor de Gault & Millau 2024 vond plaats op 27 november 2023. Ons gastronomische restaurant kreeg een mooie score van 15,5/20, een verbetering ten opzichte van vorig jaar!
Hartelijk dank aan ons gepassioneerde team, dat zich elke dag met hart en ziel inzet voor onze klanten, onder het goedkeurend oog van chef-koks Mathieu Van Velde en David Martin.
“Ne dit-on pas que le talent n’attend pas le nombre des années ? En un peu plus d’un an, c’est ce que Mathieu Vande Velde s’attelle à nous démontrer dans cet hôtel mythique de la région spadoise rénové avec beaucoup d’élégance. En parachutant son ancien second dans l’établissement, David Martin a visé dans le mille. Pétri de talent, le jeune Mathieu impose sa personnalité dans les assiettes, tout en conservant les marqueurs de la cuisine de son mentor. Dans sa cuisine ouverte, le jeune chef s’affaire derrière un grill argentin pour rôtir quelques asperges délivrées avec un cordon de jaune d’œuf confit au mizo et yuzu. Il fume à la minute l’aile de raie, la chair délicate étant ensuite associée à de la rhubarbe en diverses textures et des mange-tout. C’est avec un dessert délicat autour de l’amande que le chef démontre en fin de repas sa grande maturité. Monochrome dans sa présentation, ce final surprend par sa légèreté et sa contemporanéité. La sommelière avisée saura vous guider dans une riche carte associant classicisme et originalité. Un demi-point confirme l’évolution de la maison”.
Bron : Gault & Millau 2024
Related Posts
Een uitzonderlijk gastronomisch uitje !
Met de komst van de mooie lentedagen is dit het ideale moment om uzelf een uitje te gunnen dat in het teken staat van...
27 november – Wildmenu in het restaurant
Geniet van een uitzonderlijke avond vol herfstsmaken! Aanstaande woensdag 27 november biedt ons restaurant een exclusieve...
SOLD OUT • 25 november vanaf 18u – Les Samedis des Combes
[ SOLD OUT ] Onze ontvangstruimte “Les Combes” heet u welkom voor het eerste evenement van het seizoen. Kom naar...
15/20 in de Gault&Millau, een schitterende beloning …
Afgelopen maandag 7 november werden de laureaten van de Gault&Millau Guide 2023 bekendgemaakt. Ons gastronomische...
Rooftop Combes avonden – 19 oktober
Het concept: een feestelijke avond met DJ set in onze “𝐿𝑒𝑠 𝐶𝑜𝑚𝑏𝑒𝑠” zaal en op het prachtige Rooftop terras!...
Kooklessen met Chef Mathieu Vande Velde
Chef Mathieu Vande Velde ontvangt u regelmatig op een gastronomische kookles ! Op het programma, de creatie van een 3-gangen...
Opening van de “Welcome – Drink & Food” – 20 juli vanaf 17u
Le Welcome – Drink & Food, de verfijnde en gezellige bar en brasserie opent zijn deuren vanaf deze woensdag 20 juli...
Een Michelinster en titel ‘Jonge Chef van het Jaar’
Op maandag 13 maart stelde Michelin zijn nieuwe Michelingids 2023 voor België en Luxemburg voor. Ons gastronomisch restaurant...
Beleef een uitzonderlijke gastronomische ervaring waarbij elke hap je naar het hart van de oceaan brengt. Voor deze exclusieve...
Majestueuze en gastronomisch feestdagen …
Onze Ardennen staan bekend om de schoonheid van hun idyllische landschappen. En met de kleuren van de winter ziet het er...
Nog tot en met 19 oktober verwelkomt onze bar “Welcome – Drink & Food” u met een unieke Happy Hour-actie op al...
Majestueuze en gastronomisch feestdagen bij Le Roannay
Onze Ardennen staan bekend om de schoonheid van hun idyllische landschappen. En met de kleuren van de winter ziet het er...
’s Ochtends al trek in culinaire verwennerijen? Onze ontbijtmogelijkheden zullen u zeker en vast niet teleurstellen. Maak uw...
Stéphanie provinciale finaliste – Sommelier van het Jaar 2025!
Een paar weken geleden stond onze sommelier Stéphanie Noël op de shortlist voor de prijs “Sommelier van het jaar 2025”! We...
Nog op zoek naar een cadeau om je geliefden een plezier te doen? Geef ze een onvergetelijke ervaring met onze cadeaubonnen!...
Le Roannay bekroond met 15,5/20 door Gault & Millau
De prijsuitreiking voor de Gault & Millau 2024 vond plaats op 27 november 2023. Ons gastronomische restaurant kreeg een...
Bruno Paillard x Roannay: 10 juli
*Exclusief evenement* Kom proeven van de uitzonderlijke gastronomische keuken van chef Mathieu Vande Velde, versterkt door de...
20 februari: 4 handen diner Roannay X Baci
Op 20 februari verwelkomen we met veel plezier Chef Maxence Louis van Baci in Luik en zijn team voor een uitzonderlijk 4...
NIEUW: Luchtdoop met sterrenmenu – met Heli and Co
Trakteer uzelf op een buitengewone ervaring: een luchtdoop in een helikopter, gevolgd door een overheerlijk sterrenmenu in ons...
Gaëtan Vigneron op een signeersessie in Le Roannay op 25/07
Fans van motorsport en sensatiezoekers, dit is het evenement voor jullie! SAVE THE DATE!!! Signeersessie met Gaëten Vigneron...